Strange Brew består av

Johnny Rydberg     sång/gitarr
Bengt Fjällborg       gitarr/kör
Rolf Svensson        bas/kör
Jerker Dahlén        trummor/kör

Bandet bildades efter det att Johnny hälsade på en glad trio i deras replokal en råkall februaridag 2011. Efter ytterligare några besök med tillhörande jam blev den glada trion en lycklig kvartett. Strange Brew föreslogs av Bengt efter några månader.

Övriga medlemmar

Bengt och Rolf som är kusiner och känt varandra hela livet har förutom att vara släkt hunnit med att tillsammans ge sig ut på musikaliska äventyr både i Sverige och utomlands.

Anders spelade tidigare trummor i samma band som Bengts bror och efter ett tag började även Bengt jamma med bandet. Rolf anslöt sig också till gruppen och snart fortsatte trion på egen hand..

Bengt och Johnny träffades första gången vid fotbollsplanen där bådas döttrar spelade i samma lag och där Bengt var en av tränarna, att Bengt höll på med musik visste inte Johnny då. Det fick han reda på via Bengts fru som var sopran i den lokala gospelkören Sound of Joy där också Johnny medverkade en tid. De två musikintresserade fotbollspapporna pratade om att prova något ihop och så blev det.

Namnet Strange Brew var Bengts förslag och efter lite provsmakande så var det taget. Valet av bandets namn bidrog senare till att låten med samma namn blev en låt på SB’s repetoar, skriven av bandet Cream.

Nya Strange Brew

Hösten 2015 lämnade Anders Bergman bandet och Jerker Dahlén tog över trumpinnarna. Jerker är en rutinerad och allsidig trummis och musiker och har en lång rad band bakom sig. Han spelade ihop med både Bengt och Rolf på 80-talet.

Att byta ut en 1/4 av en grupp, -vilken som helst- innebär naturligtvis en stor förändring och Jerker satte genast sin prägel på materialet med sin energi och rutin.

Lyssna